Een Hond is Geen Robot

Onze honden komen niet zomaar op ons pad

Onze honden komen niet zomaar op ons pad

Hey hey! Welkom bij de derde blogpost in de “Hoera, mijn hond is geen robot”-reeks ! Ik ben hier nog maar vorige week mee begonnen en ik vind dat ik het al heel flink aan ’t volhouden ben 😊

Deze week heb ik weer wat inspiratie opgedaan vanuit een comment die ik kreeg op een van mijn video’s. Iemand zei: “Ik geloof dat jouw honden voor een reden bij jou zijn beland, dat het voorbestemd was.” En ik zou mezelf niet zijn als ik daar nu al niet drie dagen over zat na te denken 😊

Even Voorstellen

Ik ben Elfi, het baasje van drie imperfecte honden, en mijn missie is om zelf zo positief mogelijk samen te leven met hen en anderen daar ook toe te inspireren. Het is gemakkelijk om te klagen of gefrustreerd te zijn wanneer dingen vervelend of vermoeiend zijn. Voor de meesten onder ons kosten zulke reacties geen enkele moeite, terwijl focussen op het positieve en oprecht genieten veel moeilijker blijken. Maar geen nood, als we daar blijven op oefenen, lukt dat altijd beter! Ik ben daar het bewijs van, want ik kom van ver!

Volg Me!

Je kan mij volgen op sociale media met EenHondIsGeenRobot, mijn podcast op Spotify beluisteren of lid worden van de Kwispelclub. Dit is een online platform speciaal voor baasjes van imperfecte honden, waar we aanbevelingen, tips en ervaringen delen en maandelijks online sessies hebben met topdeskundigen. Zo kunnen we leren hoe we nog beter voor onze honden kunnen zijn en vooral wat we allemaal al WEL goed doen! (Meer info hierover vind je HIER.)

Voila, zo weet je waar je mij overal kan vinden. Of niet, als wat ik hier verkondig jou niks zegt. Kan ook natuurlijk en da’s helemaal ok!

Terug naar de Comment

Dus… terug naar die comment die mij al enkele dagen bezighoudt. Mijn honden zijn voor een reden bij mij beland. Ik geloof daar eigenlijk wel in als ik erover nadenk. Allee, ik weet niet precies waar ik in geloof, maar ik ben er wel zeker van dat er meer speelt in het universum dan de dingen die we kunnen zien, horen en aanraken. Ik geloof ook dat je onbewust aantrekt waar je op dat moment voor open staat of nood aan hebt. Dat de plek waar je staat in je leven, de energie die je uitstraalt en de noden die je hebt, een grote invloed hebben op wat er op je pad komt.

“De Hond die je Nodig Hebt”

Ik zag laatst een video met de boodschap: “Je krijgt niet de hond die je wilt, maar de hond die je nodig hebt.” Die uitspraak ligt een beetje in dezelfde lijn als de comment die de inspiratie was voor deze podcast, vind ik. Mannekes, heb ik al gevloekt hier met die drie!

Ik heb me al slecht gevoeld en gefrustreerd. Ik heb al vaak gedacht dat ik het zo graag allemaal wat gemakkelijker zou willen hebben met hen. Ik heb al heel veel genoten met hen, maar sinds Fik en Magic reactief zijn, heb ik mezelf toch al dikwijls moeten oppeppen. Maar ik geloof inderdaad dat zij voor een reden op mijn pad zijn gekomen.

Onze Reis Samen

Mhina: Mijn eerste hond en soulmate. Door haar ben ik een hondenmens geworden.

Magic: Een pupje van drie weken oud dat we vonden in Indonesië. Ze leerde me dat het ok is om een eigen wil te hebben.

Madu: De altijd blije golden retriever die me leerde in het moment te zijn.

Fik: Met zijn angst voor andere honden heeft hij me geleerd om mijn mindset te veranderen en milder te worden.

Samen hebben ze me geleerd dat het tijd was om terug te komen uit Indonesië. Zij brachten vreugde in mijn dagen en maakten me bewust dat ik mijn dagen hier kon vullen met genieten samen met hen.

Nieuwe Uitdagingen en Groei

Fik en Magic hadden tijdens hun reis naar hier een negatieve ervaring opgedaan, wat zorgde voor hun reactiviteit. Dit was een enorme aanpassing, maar het heeft me zo veel geleerd en gebracht. Ik heb nu een supergroot hart voor diegenen die het moeilijk hebben. Ik weet nu hoe stress en angst werken in het brein en het lichaam en hoe belangrijk het is om begrip op te brengen en er te zijn voor wie het moeilijk heeft.

Door mijn honden en hun imperfecties ben ik begonnen met video’s maken om de boodschap te verspreiden dat reactieve honden ook goede honden zijn. Ik bereik daar nu mensen mee, heb deze podcast en heb zelf een online platform gebouwd voor andere hondenbaasjes. Ik werk als virtual assistant voor Daniella van Pawsintouch en kan halftijds lesgeven op school, wat me de mogelijkheid geeft om bij mijn honden te zijn.

Dankbaarheid

Dus ja, ik geloof heel erg dat mijn honden voor een reden op mijn pad zijn gekomen. Alles is een les voor de toekomst en je moet er alleen voor kiezen om die les mee te nemen. Mijn honden hebben een grote rol gespeeld in wie ik nu ben en wat ik doe.

Jouw Ervaringen

Ik wil deze podcast afsluiten met een oproepje aan iedereen die luistert: schrijf in de reacties wat het samenleven met jouw hond of honden je al heeft gebracht. Wat denk jij dat de reden is dat je hond op je pad is gekomen? Hoe ben je gegroeid als mens en wat zou je misschien nooit gedaan of geprobeerd hebben als je je hond niet had? Ik ben heel erg benieuwd en lees graag jullie reacties! Lees ook zeker reacties van anderen, je zal er zeker iets aan hebben en een beetje extra liefde door voelen.

Check Onze laatste blogposts

of vind onze volledige blogpagina bovenaan

More From My Blog