Introductie: omdat er een intro moet zijn 🙂
Een hele warme welkom! Zo fijn dat je er bent. Voor mij, voor jou en ook voor je hond(en)!
De rest vertel ik je in deze korte video.
1 Reactiviteit begrijpen is de eerste stap.
Allereerst is het superbelangrijk om wat meer inzicht te krijgen in wat reactiviteit nu eigenlijk is, want daar begint alles mee. Als je niet begrijpt wat er gebeurt en niet weet waarom je hond doet wat hij doet, dan kan je er ook niet mee verder.
Dat was bij mij in het begin zo, waardoor ik het volledig verkeerd aanpakte. Daarom deel ik maar al te graag wat ik leerde met jou!
2 Hoe ga je ermee om als baasje?
Mindset is alles in het samenleven met een reactieve of stressgevoelige hond en toch wordt er vaak te weinig aandacht aan besteed. Hoe jij ernaar kijkt en erin staat, maakt een enorm verschil voor je hond maar ook voor jezelf!
3 Waarom rust zo belangrijk is.
Dat een hond veel slaap en rust nodig heeft, dat weet je wellicht. Maar dat rust en kwalitatieve slaap voor jouw stressgevoelige hond NOG veel belangrijker is, daar sta je misschien minder bij stil.
Maar het maakt een wereld van verschil en daarom besteed ik er een audio aan!
4 Zelfvertrouwen kan je bouwen.
Reactieve, stressgevoelige honden hebben vaak niet superveel zelfvertrouwen, dat weten we ondertussen al wel. Maar hoe kan je het zelfvertrouwen van je hond heel eenvoudig laten groeien?
5 Laat je hond vooral hond zijn!
Je hebt een hond in huis: joepie! Daar hoort uiteraard ook hondengedrag bij.
Helaas vinden wij als mensen hondengedrag niet altijd even aangenaam 🙂
Maar toch wil ik er in deze audio eventjes de nadruk opleggen waarom hondengedrag voor jouw hond nu precies ontzettend belangrijk is!
6 Tijd om de manager van je hond te worden!
In deze audio wil ik het nog niet hebben over hoe je je hond op lange termijn van zijn onzekerheid en negatieve associaties kan af helpen, maar wel over hoe je je hond op korte termijn in alledaagse situaties kan helpen. Een echte lifesaver voor mij en mijn twee zenuwpezen 🙂
7 Het belang van spel voor je hond.
Spelen, spelen en nog eens spelen! Geloof het of niet, jouw hond heeft spel nodig om zich beter in zijn vel te voelen!
8 En dan nu… oefenen!
We hadden het al over management om je hond te ondersteunen en het jullie allebei makkelijker te maken. Maar als je ook echt aan de oorzaak wilt gaan werken, zal je moeten oefenen. En het is heel erg belangrijkdat je er aandacht voor hebt HOE je dat precies gaat aanpakken!
9 Maar wie kan jou dan helpen…?
Er zijn zo ontzettend veel trainers en deskundigen die geen deftige diploma’s of trainingen hebben gevolgd en zichzelf een deskundige noemen. Maar let goed op wie je onder de arm neemt en zorg dat deze persoon het welzijn van je hond altijd voorop stelt!
10 Pauze nemen van je hond is echt OK!
En dan nog afsluiten met deze: het is echt ok om af en toe een pauze te nemen van je hond.
Ga eens op vakantie of een weekendje weg. En laat je hond thuis bij een oppas of zoek iemand waarbij hij kan logeren… Het doet echt deugd!
En nee het is niet altijd makkelijk om een goeie oplossing te vinden, maar in deze audio vertel ik je hoe ik het doe en welke andere oplossingen er nog zijn.
11 Nuttige links en info bij deze audioreeks
Ik heb tijdens de verschillende audio’s regelmatig verwezen naar nuttige dingen waarvan ik de link zou toevoegen, dus bij deze 🙂
Hieronder kan je ze allemaal op een rijtje vinden, hopelijk ben ik er geen vergeten!
Nog geen lid van onze community? Neem een kijkje!
Mijn aanbevelingen: hondenspullen en online cursussen.
Leer je hond snuffelen op commando.
Hoe help je je reactieve hond tijdens de wandeling?
Leuke dingen om thuis met je hond te doen!
Weekplanner om leuke dingen te plannen met je hond.
Checklist: hoe laat je je hond achter bij een goeie oppas?
Dagboek “Mijn hond en ik”: een maand lang positief leven met je hond!