Een Hond is Geen Robot

Ik begrijp
jou!

Ik startte deze community omdat wij begrijpen hoe het voelt om samen te leven met een ‘moeilijke’ hond.

Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Elfi, een crazy dog mom van een paar speciallekes…

Twee van mijn drie honden hebben een serieuze handleiding en dat maakt het samenleven met hen niet altijd vanzelfsprekend (understatement of the year!). Het is met momenten frustrerend en vermoeiend en ik heb vaak het gevoel dat ik tekortschiet als baasje.

Hoe is dat nu zo gekomen? Awel, ooit had ik al deze honden ZONDER enig vuiltje aan de lucht…

Ik heb ze allemaal geadopteerd in Indonesië in de jaren dat ik daar woonde (zonder problemen dus) maar toen ik terug naar België kwam met hen, strandden Fik en Magic zes dagen in een hondenhotel in Jakarta doordat onze vriend corona een vlucht liet cancelen. Die ervaring van in een kooi te zitten, omringd door blaffende honden waar ze niet van weg konden, heeft iets in hen veranderd.

Nietsvermoedend ging ik met hen wandelen toen ze uiteindelijk in België waren gearriveerd en wat bleek bij de eerste hond die we tegenkwamen? Fik en Magic moesten er niks van weten en lieten dat heel duidelijk merken! Daar stond ik dan, met drie honden waarvan er twee helemaal door het lint gingen. Blaffen, grommen, aan de lijn trekken, klaar om die andere hond te verslinden leek het wel. En ik? Ik wist niet wat ik moest doen…

Ik was compleet verrast, snapte totaal niet waarom ze zo lelijk deden en zakte door de grond van schaamte. Omdat mijn honden mijn leven zijn, ging ik natuurlijk direct op zoek naar hulp.

Ik kwam terecht bij deskundigen uit de buurt, die mij al snel leerden hoe ik hen met een sliplijn moest corrigeren voor dat uitvalgedrag. Et voila, dat lukte al snel dus het probleem was opgelost! Hoera!

“Goh Elfi, ik kan jou niks meer leren. Gewoon op deze manier wandelen, je doet het perfect.”

“Ok wacht efkes… Dat wilt dan zeggen dat ik mijn honden elke minuut van de wandeling aan een korte sliplijn naast mij moet laten wandelen, zodat ik elke vorm van reactie op iets kan corrigeren…?”

Dat ging ik dus niet doen! Mijn honden zijn honden en geen robots en hun welzijn staat voor mij altijd voorop! Ik ging dus verder op zoek naar kennis en inzichten om echt te begrijpen waarom ze het moeilijk hebben en hen dus te kunnen helpen in plaats van hen gewoon te verbieden van hun emoties te tonen.

Wat een verademing! Ik begreep het eindelijk en ik leerde hoe ik het leven voor hen (en voor mezelf) aangenamer en minder stressvol kon maken. En bovendien voelde ik me eindelijk begrepen! Want hoe goed bedoeld het advies van andere hondenbaasjes ook is… als je zelf geen ‘moeilijke’ hond hebt, dan snap je gewoon niet hoe het voelt om je hond zo in de stress te zien.

Jammer genoeg zien heel veel hondenscholen en hondencoaches dat ook nog niet in, maar ik wel. Ik snap jou. Ik weet dat jij op zoek bent naar oplossingen in het belang van je hond. Jouw hond is geen robot en jij wil hem een stressvrije en gelukkige thuis geven.

Ben je op zoek naar de tips en inzichten die daarvoor zullen zorgen? Volg me dan op TikTok of Instagram en word zeker lid van onze online community: een plek propvol waarde, kennis, praktische tips, kant en klare tools, challenges, GRATIS lezingen en workshops, … maar vooral begrip en positiviteit!

Samen maken wij het samenleven met onze ‘moeilijke’ hond makkelijker en leuker!